2015年5月26日火曜日

RICE MILK Cooking Class/ライスミルク料理教室



今年、ブレイクしつつある「ライスミルク」料理教室をやります。講師は『はじめてのライスミルク』(自由国民社)を出版した大久保朱夏さんです。(日本語のご案内は下にあります)

Do you know Rice Milk?

Rice milk is the most popular healthy drink in this year.
You can learn how to use rice milk in daily life.

Rice milk which is made from rice is paid the most attention to now.
It is vegetable drink. Rice milk is also called "the third of milk" to the next of milk and soy milk. The taste of rice milk is a soft sweet flavor.
Rice milk is popular not only for vegetarians but also for people who want to get energy for a day at breakfast or at sports.
Rice milk can use smoothie and soup as well as various ways for cooking and making sweets.

This class will be taught by Ms. Shuka Okubo.
She is the author of the rice milk book, " Hajimeteno rice milk".
She is a sports woman. She has often developed menus for runners and also published health information.

Date: June 21, 2015 (Sunday)
Time: 12:00~16:00 (Open 11:30~)
Location: Tsukishima-Shakai-Kyouiku-Kaikan (月島社会教育会館、Social Education Hall) 4-1-1 Tsukishima, Chuo-ku Tokyo, Japan
Class size: 30
Cost: 4500 yen (Material and facility usage fee, with small souvenir) (tax included)

Dead line: June 17, 2015 (Wed.) 11:00AM
What to bring: Apron and something to write with application
Contact details for inquiries: event@savory-japan.com

★Cancellation Policy
By the way, if you make a reservation, but later find that you cannot attend, please let us know as early as possible.
# Please note that payment of the 4,500 yen participation fee will still be expected for a cancellation after the deadline and in the case of a simple failure to attend. Bank transfer details will be provided.

Note: Events of Savory Japan are looking for participants from not only in this site but also in our homepage and Facebook site. You might be on the waiting list, if the total number of participants is taken from other websites. We appreciate your understanding.

This class will be taught by Ms. Shuka Okubo
She is a recipe development consultant, Vegetable Sommelier, and food writer. She has often developed menus for runners and also published health information mainly for runners. She focuses on a fusion of food culture and sports in a community-based.
She has published her first book about rice milk. “Hajimeteno Rice Milk” (Publisher: Jiyu Cokuminsha)
Her website: http://www.shukas.com/
Hisamatsu vegetable recipe site: http://vegerecipin.com/

今年、ブレイクしているのがお米を原料にした「ライスミルク」。牛乳、豆乳、に続く、「第三のミルク」とも呼ばれる植物性ドリンクです。ほんのり甘く、やさしい味わいのライスミルクは、牛乳や大豆アレルギー、ベジタリアンの人に人気なだけでなく、エネルギーチャージしたい朝食やスポーツ時にもぴったり。スムージーやスープだけでなく、料理やお菓子にも使えるのもメリットです。

講師の大久保朱夏さんは『はじめてのライスミルク』(自由国民社)の著者。スポーツウーマンでもあり、ランナーにも役立つ健康情報やレシピを数多く手がけています。今、注目の「ライスミルク」の楽しみ方を実際に調理しながら覚えてみませんか。

[概要]
日時:2015年6月21日(日)12:00〜16:00(11:30受付開始)
会場:月島社会教育会館4階 料理教室
参加費:4500円(税込、おみやげ付き)
定員:30名
申込締切&キャンセル締切日:2015年6月17 日(水)11:00
持参するもの:エプロン、筆記用具

お申し込み&お問い合わせ先:
event@savory-japan.com

キャンセルポリシー:
キャンセル締切日以降にキャンセルされた場合は、すでに材料費購入等の準備を済ませておりますので、参加費の全額をお支払いいただきます。後日、振込先をお知らせしますので、指定の銀行口座にお振り込みください。

ご注意:
Savory Japanのイベントは、ホームページ、meetupでも応募を受け付けています。全体で定員に達した場合は、Facebookで定員に達していなくても、ウェイティングになることがあります。ご了承ください。

講師
大久保朱夏(おおくぼ・しゅか)
食のクリエイター・ライター。料理の提案や商品開発・企画など「食」分野に幅広く関わる。ランナーを中心にスポーツマンの健康情報も手がけ、地域に根ざしたスポーツと食文化の融合にも力を入れている。『はじめてのライスミルク』(自由国民社)は、初著書。
http://www.shukas.com/
久松農園ベジレシピ http://vegerecipin.com/