2015年5月24日日曜日

Beans to Bar Chocolate Workshop

Savory Japan had "Beans to Bar Chocolate Workshop" with Minimal on May 24th. Minimal is a beans to bar chocolate shop at Tomigaya, Tokyo. We made beans to bar chocolate from cacao beans. It was very interesting workshop. We  was surprised wonderful beans to bar chocolate taste.

We are planning to hold that workshop in fall. We hope you can attend the next time.

5月24日、Savory Japanは、東京・富ヶ谷にあるビーン・トゥ・バー チョコレートショップの「Minimal」さんのご協力を得て、ワークショップを開催しました。ビーン・トゥ・バー チョコレートとは、カカオ豆の品種や焙煎方法などにこだわったチョコレートのこと。Minimalさんの場合は、カカオ豆の違いをシンプルに味わってもらうため、カカオと砂糖しか材料には使われていません。参加者の皆さんは、カカオ豆が持つ本来の味や品種、作り方の違いでも味わいが変わることに驚かれた様子です。

とても好評だったので、Savory Japanでは、秋頃にまた開催しようと考えています。ご興味のある方はぜひ次回、ご参加ください。

Using two types cacao beans.
2種類のカカオ豆を使用

Peeling cacao skins after roast.
焙煎後、カカオ豆の皮をむきます

The process of forming in the mold.
型に入れて冷蔵庫で固めます

Special desserts were chocolate ice.
スペシャルデザートはアイスでした